Berettyóújfalui hírek

A berettyóújfalui szervezet:

Bagdi Zoltán Tel.: (30) 4602-034 E-mail: bagdi.zoltan_kukac_freemail.hu
Vígvári János Tel.: (20) 5619-109 E-mail: viges_kukac_gmail.com

Lakossági fórum Berettyóújfaluban

Június 3-án a Debreceniek, Botos Csaba vezetésével lakossági fórumot tartottak Berettyóújfaluban. A Berettyó partján fekvő Szász-tanyán több mint hatvan lelkes ember gyűlt össze, és egy igazi Magyaros vendéglátással egybekötve megkezdődhetett a megbeszélés. A rendezvényt a vendéglátók részéről Szivós Pista bácsi, a helyi Trianon-társaság vezetője nyitotta meg. Pista bácsi az éppen aktuális, szomorú évfordulónk kapcsán beszélt Trianonról, valamint a Magyarság megpróbáltatásairól. Mondanivalóját pozitív gondolatokkal zárta, miszerint lesz még Magyar feltámadás és lesz Magyar összefogás is csak mindennek rendelt ideje van. A megnyitó után a házigazda lánya, Szász Magdika gyönyörű dalokat énekelt, amelyeket szívesen hallgatnánk a Mikepércsi bemutatkozó rendezvényünkön is. Aztán Botos Csaba vette át a szót és tömören, de lényegre törően beszélt a Magyarok Szövetségéről. Az emberek figyelmesen hallgatták Csaba előadását és a beszélgetés után kiderült, hogy nagyobb részük már tud valamilyen szinten a szervezetünkről. Úgy látszik, a Berettyóújfaluiak teszik a dolgukat, tehát a mag itt is el van vetve. Elmondásuk szerint kíváncsian és nagy szeretettel várják a jövő hét szerdán, Vukics Ferenc által tartandó lakossági fórumot. Csak így tovább, Berettyóújfalu!

Volschitz János

Géczy Gábor előadása

2009. július 1-jén Géczy Gábor, a MAG szervezet alapítója tartott egy előadást a berettyóújfalui Szász tanyán. Ez lesz egyébként a helyszíne az ottani Magyarok Vásárának is. A remek előadás a Bárka programmal volt kapcsolatos - bemutatta, mennyire zsákutca a mostani életvitelünk, és milyen az igazi, fenntartható gazdálkodás. Hogyan kell kialakítani a magokat, amikből vészhelyzet esetén kicsírázhat egy teljesen új élet. Milyen az az életmód, ami célt ad az embereknek, és örömmel élhetik le teljes életüket. Milyen erkölcsi, társadalmi, gazdasági, mezőgazdasági, ipari változásokra van szükség mindehhez. A lehengerlő előadást a résztvevők nagy érdeklődéssel hallgatták végig, és mindenkin látszott, hogy készen áll a változásokra.

Bővebben: Géczy Gábor előadása

Magyarok Találkozója és Vására a Szász tanyán

Sokan megjelentek augusztus 9-én a berettyóújfalui festői szépségű Szász tanyán, hogy megtekintsék a Magyarok Szövetsége által megrendezett Magyarok Találkozóját és Vásárát. A megnyitó után baranta bemutató volt, népi zenekarokat, szavalókat, versmondókat lehetett hallani, és kicsiknek-nagyoknak nyújtottak programokat. Megvásárolható portékákban és enni-innivalókban sem volt hiány.

Bakk László fotóinak megtekintése

Nagy Gyula fotóinak megtekintése